Греъм Филипс

Греъм Филипс

Греъм Филипс е един от най-продаваните британски автори в областта на нехудожествената литература вече над 20 години. През 80-те години изоставя кариерата си на радиожурналист за Би Би Си и редактор на популярно месечно списание и насочва таланта си към разследване на неразрешени исторически загадки. Оттогава досега е написал повече от 12 книги, които са преведени и издадени в цял свят на повече от 10 езика.

Първите си книги Греъм Филипс пише в сътрудничество с Мартин Кийтман и още от самото начало авторите усвояват един уникален изследователски метод на работа. През 90-те години Греъм и Мартин се впускат в търсене на истината зад старите легенди за крал Артур и Робин Худ. През 1992 г. „Крал Артур – истинската история” се превръща в бестселър, когато двамата писатели откриват неоспорими доказателства за съществуването на Артур. Три години по-късно откритото от тях погребално място, което може би пази останките от легендарния крал, бива заснето на живо за националната телевизия. Друга, написана съвместно книга – „Конспирацията Шекспир”, предизвиква брожение и международен отзвук далеч извън академичните среди.

Греъм Филипс никога не се е страхувал да приема предизвикателства. Нито пък е бягал от спорни въпроси. Напоследък авторът е насочил вниманието си към библейски загадки. Така например неговата книга „Наследството на Моисей” прави преглед на работата на признати археолози и библейски учени и представя забележителни доказателства в подкрепа на това, че Старият завет е много по-близо до истината, отколкото смятат много историци.

Сред големите бестселъри на Греъм Филипс е и „Изгубените тайни на свещения Кивот”. Разследването на  Филипс в търсене на ковчега на завета е заснето и включено в документален филм на телевизионния канал „Нашънъл Джиографик”, излъчен през лятото на 2006 г. В „Изгубените тайни на Свещения Кивот” Греъм Филипс разглежда възможността рицарите тамплиери да са открили изчезналия Кивот в една планинска пещера в южна Йордания по време на кръстоносните походи. Наскоро подобен филм е заснет по поръчка на канадската и американската телевизии.

Критиците често се чудят как Греъм е могъл да разреши толкова много исторически загадки. Отговорът е:  чрез прилагане на интердисциплинарен подход и смелост да се обърне към теми, които учените не желаят или дори се боят да изследват.

 

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Краят на рая - Греъм Филипс
Кометата, която промени цивилизацията Невероятните постижения на древните цивилизации в областта..
12,95 лв.