Алфонсо Сабела

Алфонсо Сабела

Алфонсо Сабела е роден в сицилианското градче Бивона, мястото с най-сладките праскови в света, точно на границата между Палермо и Агридженто. Завършва Гражданско право в Католическия университет на Милано с най-високи оценки и се връща в Сицилия. Първоначално работи като адвокат в родния си град. Баща му и майка му също са адвокати и първите си стъпки в света на правораздаването Сабела прави именно в кантората на родителите си.
Той започва работа като магистрат в Палермо през 1993 година, след като прекарва четири години в близката прокуратура на Термини Имерезе. В периода 1993 – 2000 година той води успешна борба с мафията и залавя над сто мафиотски босове. От 2000 година Сабела се премества в Рим и работи в Министерството на правосъдието – първоначално като магистрат за връзка с Комисията „Антимафия”, а след това и като началник на инспектората на затворническата администрация. След закриването на отдела в края на 2001 г. Сабела е назначен като съдия във Флоренция. В момента той е съдия в Рим. Женен е и има една дъщеря.
Сестра му Марция също е магистрат и в момента работи в отдел „Антимафия” в Палермо. Резултатите й в борбата с Коза Ностра също са отлични. Именно тя заедно с още един колега координира разследването, довело до ареста на Провенцано през 2006 г. Тя е първата и засега единствена жена, постигнала големи успехи в борбата срещу мафията. 

Докато работи в Палермо, Сабела ръководи лично много от най-важните разследвания в борбата с мафията. Стотици са мафиотите, арестувани в резултат на неговата работа, включително и босовете на Коза Ностра - Багарела, Бруска, Кунтрера. В книгата “Ловец на мафиоти” за пръв път Сабела разказва за своето ежедневие, за успехите, но и за всички трудности, с които се среща всекидневно, ужасът, който неизбежно изпитваш при сблъсък с престъпленията на мафията, яростта, винаги овладявана от високия професионализъм. За да успееш в тази битка трябва огромна компетентност, здрави нерви и безспорно, категоричната решителност на Държавата, да отвоюва територията си от престъпниците.
Множество са историите, спомените и свидетелствата, разказани от Сабела. Разследване на отвличания, убийства, разкаяли се мафиоти, готови да сътрудничат на правосъдието - с това е изпълнен денят на магистрата. Времето, когато Сабела се включва в битката с Коза Ностра, е точно периода, през който мафиотите са обявили открита война на Държавата. Атентати, убийства на магистрати - всичко това разтърсва Италия. Сабела е една от основните фигури, изиграл важна роля, за да бъде овладяна тази вълна от насилие. Навярно затова авторът не крие огорчението си, когато най-неочаквано, необяснимо Държавата спира успешното си настъпление срещу организираната престъпност.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Ловец на мафиоти - Алфонсо Сабела
Ловец на мафиоти     Магистратът Алфонсо Сабела разказва за борбата си с маф..
14,00 лв. 12,80 лв.