Барбара Делински

Барбара Делински

Барбара Рут Грийнбърг  /Barbara Delinsky/ е родена на 9 август 1945 г. в Нютън, предградие на Бостън, Масачузетс, САЩ, в семейство на юристи. Майка и умира от рак на гърдата, когато тя е на 8 години. Взема уроци по балет, пиано и флейта. На 15 г. отива на летен лагер в щата Мейн и се влюбва в природата му. На следващото лято кара летни курсове по шофиране и писане, умения които наистина и трябват после в живота. През 1963 г. завършва средното училище в Нютън. През 1967 г. завършва Университета "Тъфтс" с бакалавърска степен по психология, а през 1969 г. - Бостънския колеж с магистърска степен по социология.

Барбара се жени за Стив Делински, студент по право. След завършването си работи изследовател в “Масачузетската общност за предотвратяване на насилието спрямо деца”. След раждането на първото си дете започва работа като фотограф и репортер за вестник “Белмън Херълд”. Независимо, че работи повече като фотограф, тя разбира, че е по-добра в писането.

Използва уменията си в работата и работи в помощ Центъра за борба с рака към Масачузетската болница, като участва и в борда на директорите на организацията на приятелите в негова подкрепа. Става член на ръководния съвет на Националната коалиция за борба с рака. Работи и като съветник на “Дъ ривърс едж” – студентско издание на “Ривърс Скуул” в Уестън, Масачузетс.

Става писателка по случайност. След раждането на близнаците им, през 1980 г. Барбара прочита статия за три жени писателки, и решава да опита да реализира въображението си върху хартия. След три месеца проучване, планиране и писане, тя продава първата си книга – „Surrender by Moonlight”, която излиза през 1981 г.

Първоначално пише под два псевдонима за две различни издателства, а от средата на 80-те под собственото си съпружеско име - Барбара Делински.

След първите си стъпки в романтичния жанр тя бързо се ориентира към по-сериозната женска проза. Барбара Делински създава впечатляващи персонажи и силно емоционални истории за брака, ролята на родителите и за приятелството и засяга теми като изневярата, самоубийството сред приятели, синдрома на "празното гнездо" и борбата за настойнически права над децата.

Книгите й редовно се появяват в най-престижните класации на бестселъри в “Ню Йорк Таймс”, “Уошингтън Поуст”, “Бостън Глоуб”, “Пъблишърс Уикли” и “Ю Ес Ей Тъдей”. Романите на Барбара Делински са преведени на 25 езика и се продават в над 40 милиона екземпляра по цял свят.

 

Посетете официалния сайт на Барбара Делински: http://barbaradelinsky.com/

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Бягството - Барбара Делински
Тридесет и две годишната Емили работи в престижна адвокатска кантора в Манхатън. Като студентка мечт..
12,95 лв. 11,90 лв.
Докато сестра ми спи - Барбара Делински
Семейство Сноу има три вече пораснали деца, които успешно се справят с предизвикателствата на живота..
11,95 лв. 10,80 лв.
Един друг живот - Барбара Делински
Преди е била Робин Харт – журналистката, видяла прекалено много и пожелала да говори за това пред за..
14,95 лв. 13,80 лв.
Майки и дъщери - Барбара Делински
Сюзън Тейт е шокирана, когато седемнайсетгодишната й дъщеря – Лили, й съобщава, че е бременна. Сюзън..
11,95 лв. 10,80 лв.