Чък Паланюк

Чък Паланюк

Чарлз Майкъл "Чък" Паланюк (Chuck Palahniuk)

Роден е в Паско,щата  Вашингтон, САЩ син е на Каръл и Фред Паланюк и израства в близост до Бърбанк, Вашингтон със семейството си. Неговите родители се развеждат когато Чък е на четиринайсет,  живее по-дълго време със свойте роднини в Източен Вашингтон. По бащина линия е украинец. Дядо му емигрира в Америка през 1907.Баща му се обвързва с жена, която по-скъсно застрелва и него, като накрая  се самоубива . Майката на Паланюк умира от рак.

През двайсетте си години Чък постъпва в университета на Орегон по журналистика, завършва през 1986. Докато следва в университета, той работи в Националното радио, член е на радоистанция  КЛСС в Орегон. По-късно се  измества в Портланд. Работи за кратко в местния вестник, постъпва на работа като механник и работи като такъв докато не напуска вестника.Пише и наръчници за камиони, докато писателската му кариера не бележи успех. Паланюк приключва и работата си като журналист през 1988. Доброволства в организации за бездомни, и в болница като придружител, докато смъртта на пациент, към който се е привързал, го кара да престане.

В зрялата си възраст е бил член на бунтовническо общество и редовен участник в техни събития. Участията му в тези дейности са вдъхновили много от творбите му и най-вече са били основата за проекта “Хаос” в „Боен клуб“.

Посетете официалния сайт на Чък Паланюк

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Боен клуб - Чък Паланюк
Ти не си твоята работа. Не си парите, които имаш. Не си колата, която караш. Едва когато загубиш..
12,99 лв. 11,90 лв.
Невидими изчадия - Чък Паланюк
Невидими изчадия Безсрамно откровен Смущаващо неудобен Провокиращо оригинален От автора на..
12,99 лв. 11,90 лв.
Оцелелият - Чък Паланюк
Оцелелият Проба, проба. Едно, две, три. Проба, проба. Едно, две, три. Сигурно работи. Не зн..
12,00 лв. 11,00 лв.
Приспивна песен - Чък Паланюк
Приспивна песен От автора на БОЕН КЛУБ и ОЦЕЛЕЛИЯТ "В свят, където клетвите не струват нищо,..
7,50 лв. 6,80 лв.