Даниъл Рийд

Даниъл Рийд

Даниъл Рийд е водещ експерт по източна философия и медицина. Повече от 20 години е специализирал акупунктура, масаж, цигун, медитация и бойни изкуства под вещото ръководство на китайски учители.
Години наред авторът е практикувал различни техники от източната медицина.
Роден през 1948 г. в Сан Франциско, Даниъл Рийд прекарва по-голяма част от детството си в Източна Африка. Той получава бакалавърска степен по източноазиатски изкуства в Калифорнийския университет и магистърска степен по китайски език и култура в университета в Монтерей. Авторът заминава за Тайван, където живее 16 години. В този период Даниъл Рийд се отдава на задълбочено изучаване на традиционната китайска култура, като насочва вниманието си основно към медицината и древните дао методи за здраве и дълголетие. През 1989 г. авторът заминава за Тайланд. Освен че продължава своята изследователска и писателска дейност, там среща и бъдещата си съпруга. През 1999 г. двамата се установяват в Австралия, където живеят и до днес.

Популярността на Даниъл Рийд се дължи не само на задълбочените му познания в областта на източните лечебни практики, но и на книгите му на тази тема, които са се превърнали в безспорни бестселъри.

Тайната на успеха на книгите му се състои и във внимателния подбор на оздравителни процедури и упражнения, които читателите могат безпроблемно да включат в забързаното си ежедневие. Лесните за изпълнение рецепти и двигателни и дихателни техники позволяват на всеки човек да изпита сам благоприятните ефекти от заниманията, без да търси квалифицираната помощ на инструктори и лечители.
За себе си твърди, че се е учил от учители, а не от учебници:
"Чел съм единствено когато правех проучвания за книгите си. Не обичам да уча от учебници, а по-скоро от учители. Имах наставници, които ми дадоха основните знания, теория и стандартна терминология – една от основните пречки за западните последователи. В китайската система, особено на място като Тайван, в което традициите са от изключително значение...

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Китайският път към здравето - Даниъл Рийд
  Традиционната китайска медицина се основава на схващането за Трите съкровища – есенция, енерг..
17,95 лв. 16,30 лв.
Цигун.Овладяване на енергията на вселената - Даниъл Рийд
Водещият експерт по източна философия и медицина Даниъл Рийд предлага безценни практически съвети ка..
13,95 лв. 12,80 лв.