Фадия Факир

Фадия Факир

Фадия Факир е родена и израснала в Аман в семейството на консервативни мюсюлмани. Въпреки закостенелите възгледи на баща й, той си поставя за цел да даде добро образование на всичките си дъщери и синове. И деветте му деца имат дипломи от университети във Великобритания, Съединените щати, Турция.

На 19 години Фадия е принудена да се омъжи. Година по-късно се ражда синът й. За съжаление, бракът не потръгва още от начало. Младата жена подава молба за развод и попечителство върху детето. Съдът в Йордания я лишава от родителските права върху сина й, който е едва на 1 година. Въпреки че са минали почти тридесет години оттогава, тя все още отказва да коментира в детайли раздялата със сина си, като обяснява, че все още старада много.

След тежкия развод тя търси утеха в книгите и решава да следва литература в Йорданския университет. След завършването си тя печели стипендия в университета в Ланкастър, Великобритания.

Там тя захвърля традиционното за мюсюлманките облекло и поема съдбата си в свои ръце. През 1990 г. получава докторска степен по критическо и творческо писане и става първият човек, получил тази научна титла в Англия. Факир преподава в Института по близкоизточни и ислямски изследвания към университета в Дърам.

Междувременно, в интернет се запознава с бъдещия си съпруг Дийн. Бракът й с втория й съпруг постая началото на най-щастливия период в живота й. Днес двамата живеят в Дърам с двете дъщери на Дийн.

Посетете официалния сайт: http://www.fadiafaqir.com/

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Казвам се Салма - Фадия Факир
Салма израства в бедуинско селце, сгушено сред пустинните хълмове на Йордания. Въпреки строгото си в..
9,95 лв. 8,80 лв.
Стълбове от сол - Фадия Факир
„Стълбове от сол” разказва историята на две жени, чиито съдби се преплитат при необичайни обстоятелс..
11,95 лв. 10,80 лв.