Хю Лофтинг

Хю Лофтинг

Хю Лофтинг е роден на 14 януари 1886 г. Англичанин по произход и инженер по образование, писателят работи на големи строежи в Канада, Западна Африка и Куба. 
Сражава се във френските окопи по време на Първата световна война. Там съчинява първите си разкази за доктор Дулитъл, илюстрира ги и ги праща на своите деца. След войната семейството му се премества в САЩ. 

През 1920 г се появява “Историята на доктор Дулитъл”. Лофтинг окончателно прави избор в полза на писателското поприще. Той издава още 12 книги за знаменития доктор и неговите приключения. Книгите му учат на доброта и сърдечност. Негов девиз е мотото, поставено в началото на първата книга от поредицата – “На всички деца – деца по възраст и деца по сърце…”
Романите на Хю Лофтинг са написани на забавен и близък до детските възприятия език, с искрящ хумор. Голяма част от тях са преведени на български език. 
В Детския отдел на Библиотека “Л. Каравелов” – Русе можете да намерите много от книгите на Хю Лофтинг: “Историята на доктор Дулитъл”, “Циркът на доктор Дулитъл”, “Пощата на доктор Дулитъл”,“Пътешествието на доктор Дулитъл”, “Доктор Дулитъл на Луната”, “Доктор Дулитъл и зеленото канарче”.

Хю Лофтинг умира на 26 септември 1947 г.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Историята на доктор Дулитъл (Детско-юношеска класика) - Хю Лофтинг
Джон Дулитъл не само обичал животните, но и бил единственият лекар, който знаел техния език. Ето защ..
4,00 лв. 3,20 лв.