Джейн Костело

Джейн Костело

Преди да стане писателка, Джейн Уолстънхолм (Джейн Костело е псевдоним, измислен от агента й) е работила като редактор във вестниците Ливърпул Еко и Дейли Мейл. На 28 години е назначена за главен редактор на Ливърпул Дейли Поуст, което я прави най-младата жена, заемала тази длъжност в голям ежедневник във Великобритания.
Докато е в майчинство с първото си дете, Джейн решава, че е настъпил моментът да осъществи мечтата си да напише книга. Тя постига успех още с първия си роман – „Шаферки”, който влиза в бестселъровите класации във Великобритания и е номиниран за няколко награди. Идеята за сюжета й хрумва на сватбената церемония на една от приятелките й. Тогава тя осъзнава, че сватбите дават богат материал за истории за любов и приятелство.
Следващият роман на Джейн Костело – „Почти женени”, достига още по-високи продажби и за него авторката печели престижния приз „Най-добра романтична комедия” през 2010 г., присъден й от Асоциацията на романтичните писателки. Тя получи отличието на тържествената церемония по случай 50-ия юбилей на Асоциацията. Младата писателка е много горда с тази награда, защото победителят се излъчва след гласуване, проведено не само сред читатели, но и сред най-изтъкнатите писателки на дамски четива.
Третият роман на Джейн Костело излезе преди няколко месеца и веднага попадна в челната десетка на най-продаваните книги във Великобритания. Макар и все още млада писателка, Джейн Костело е на път да се нареди до големите имена в жанра на дамските четива. Книгите й се издават в 11 страни, всяко следващо заглавие печели нови верни почитатели на авторката, които определят романите й като комбинация между стила и остроумието на Софи Кинсела и романтиката на Сесилия Ахърн.
 

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Бягащото момиче - Джейн Костело
Двадесет и осем годишната Аби Роджърс е спазвала диети и преди – хапвайки само по една кифличка на з..
14,95 лв. 13,80 лв.
Нежененият ми приятел - Джейн Костело
Четири провалени срещи. Три стилни жени. Двама неразделни приятели. И една предстояща пълна промяна...
12,95 лв. 11,90 лв.
Необвързани момичета - Джейн Костело
Двадесет и осем годишната Саманта Брукс вярва, че е открила идеалния мъж. Тя е убедена, че милият и ..
14,95 лв. 13,80 лв.
Почти женени - Джейн Костело
Зоуи преживява най-ужасното нещо, което може да се случи на една булка. Младоженецът я изоставя пред..
11,95 лв. 10,80 лв.
Шаферки - Джейн Костело
Четири сватби. Три бивши гаджета. Две опасни тайни. И един страхотен мъж. Иви Харт напрегнато се ..
11,95 лв. 10,80 лв.