Джефри Дивър

Джефри Дивър

Юристът Джефри Дивър (Jeffery Deaver) предпочел писателския занаят пред скуката на съдебните зали - за радост на многобройните си почитатели.

Още докато следва право и журналистика, в списание „Алфред Хичкок“ се появяват първите му разкази. През 1990 г. везните окончателно се накланят в полза на белия лист и Дивър се отказва от адвокатска практика. Следва поредица трилъри, които бързо завладяват територии на пазара, пренаситен от образци на този жанр.

Едно от нещата, които поддържат интереса към романите на Дивър, е умението всеки път да сътворява различни истории и да изненадва читателите с неочаквани сюжети, без да изневерява на стила си. Литературните му успехи предизвикват завист и възхищение в гилдията.

Най-оригиналното му творческо откритие е детективът Линкълн Райм. За първи път в криминалната литература се отделя толкова внимание на криминологията. Тази идея на Дивър по-късно е разработена не само в романите, а и в телевизионните крими сериали и широкоекранни филми. А и Райм не е детективът-супермен, мускулест герой, който с лекота спринтира по тъмни улички, за да залови престъпника. След злополучен инцидент, той остава инвалид, напълно парализиран. Но невероятните му познания на криминологичните детайли, както и безпогрешната логика го правят най-търсения детектив сред колегите му.

Джефри Дивър е автор на романите “Убийте Райм”, “Каменната маймуна”, “Милост”, “Сълзата на дявола”,”Колекционерът на кости” “Невидимия”, “Дванайсетата карта”, "Часовникаря", "Спящата кукла", "Обект N 522", "Не се обръщай", "И няколко червени рози". Още първият роман за Райм - „Колекционерът на кости“, е филмиран с Дензъл Уошингтън в ролята на Райм и Анджелина Джоли в ролята на Амелия Сакс. По романите на Джефри Дивър се снима и “Сълзата на дявола” с режисьор Волфганг Петерсен (Перфектната буря, Троя). Откупени са и правата на „Каменната маймуна“ и „Милост“.

Романите на Дивър се издават в над двайсет и пет страни.

 Посетете официалния сайт на Джефри Дивър.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
И няколко червени рози - Джефри Дивър
Четири дни страх, напрежение и бясна надпревара   В Калифорния върлува нов убиец… Той п..
14,00 лв. 12,80 лв.
Картбланш - Джефри Дивър
Наследниците на Ян Флеминг дадоха КАРТБЛАНШ на Джефри Дивър Големият американски автор е избран д..
15,00 лв. 13,80 лв.
Пастирът - Джефри Дивър
Зад познатите специални служби се крие секретна анонимна агенция за охрана при извънредни обстоятелс..
15,00 лв. 13,80 лв.
Професионалистите - Джефри Дивър
Професионалистите Майсторът ни среща отново с Линкълн Райм     Американски гр..
15,00 лв. 13,80 лв.
Сенчеста зона - Джефри Дивър
Линкълн Райм се завръща в най-наелектризирания си случай досега... Брилянтният криминолог е по ..
15,00 лв. 13,80 лв.
Твоята сянка - Джефри Дивър
Не се бой. Ти не си сама, Кейли. Аз ще бъда твоята сянка. Завинаги. Кейли Таун е звезда. Красива..
15,00 лв. 13,80 лв.