Джон Лерма

Джон Лерма

Д-р Джон Лерма е консултант на няколко хосписа и палиативни отделения в Хюстън и Сан Антонио, Тексас. Широкоизвестен е със своето състрадателно и грижовно отношение към стотици пациенти, умиращи от неизлечими заболявания, както и с подхода си като директор на международно признатия хоспис стационар в Медицинския център на Хюстън. Той работи в тясно сътрудничество и с болницата “Андерсън” – водещ в света онкологичен институт за изследвания и обучение.
След като завършва фармация в Тексаския университет в Остин, постъпва в медицинския факултет в Сан Антонио и по-късно специализира вътрешна медицина. През последните десет години кариерата му е съсредоточена в областта на хоспис и палиативната медицина. Успоредно с работата си в Медицинския център на Хюстън е и преподавател по палиативна медицина на студенти, стажанти и специализанти по гериатрия, онкология в няколко института.
Д-р Лерма е известен и с проучванията си за предсмъртните преживявания. Като международен лектор е получил признание с емблематичната си лекция “Предсмъртни преживявания: погледът на един хоспис лекар върху духовността и умиращите”. Често гостува на местни, национални и чуждестранни медии.
Джон Лерма е основател на нестопанското сдружение “Сърца без граници”, което ще популяризира хоспис идеята в райони на Южна Америка. Настоящият проект на организацията му е събиране на екип, който ще пътува до няколко мексикански и южноамерикански града, за да помогне на властите и лекарите за създаването на хоспис.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Пътуване към светлината - Джон Лерма
Какво виждат хората на прага на смъртта? Д-р Джон Лерма, ръководител на хосписа към най-големия в..
9,95 лв. 8,80 лв.