Джули Гарууд

Джули Гарууд

Родена е на 1 януари 1946 г. в Канзас, Мисури, САЩ, и е 6-то от 7 деца на голямо ирландско семейство. Има 5 сестри и брат. На 6-годишна възраст претърпява операция по отстраняване на сливиците (тонзилектомия), от която има усложнения на гласните струни. Поради това не може нормално да започне училище и да се научи да чете добре като останалите. Когато е на 11 години, майка и разбира това и учителката ѝ по математика сестра Елизабет посвещава цяло лято, за да я научи да чете и да се наслади на четенето. Тя оказва такова значително влияние върху Гарууд, че впоследствие тя нарича дъщеря си Елизабет.

Джули отива да учи за медицинска сестра. Там се запленява от историята и записва едновременно и курс по руска история. По време на следването по история един от професорите ѝ е впечатлен от качеството на нейните есета и я убеждава да започне да пише. Резултатът е книга за деца „A Girl Named Summer” и първият ѝ исторически роман „Gentle Warrior”. Въпреки че Гарууд е щастлива да пише, тя не възнамерява да става писател.

Омъжва се млада за Джералд Гарууд и има 3 деца: Джералд младши, Брайън и Елизабет. Докато ги отглежда, работи на свободна практика като журналист. След като най-малкото ѝ дете тръгва на училище, тя започва да посещава сбирките на местните писатели. Там среща своя бъдещ агент и чрез него издава 2-те си книги в издателство „Pocket Books” през 1985 г. под псевдоним Емили Чейс, като получава поръчка за още исторически романи. Така се ражда легендата.

Романите на Джули Гарууд се славят с изключителна историческа точност. Известен е фактът, че авторката прекарва много време в библиотеката на университета в Канзас, чрез Интернет или директен контакт, за да намери три исторически източника, потвърждаващи даден факт, преди да го включи в книгите си.

Въпреки успеха си в романтичните исторически романи Гарууд се впуска и в жанра на съвременните романтични романи. Нейните теми в романите са „семейство, лоялност, религия и чест”. Те са наситени с чувство за хумор и интригуващи обрати. Джули Гарууд казва за тях: „Искам моите читатели да се смеят и плачат, и да са обхванати от любов, искам те да избягат в друг свят за известно време и след това да се чувстват така, сякаш са били на едно голямо приключение.”

Нейните книги са отпечатани в тираж над 40 милиона броя. Романите ѝ са били 24 пъти в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс”, „The Wall Street Journal”, и „Publishers Weekly”.

Романът „Венчило с дявола” е отличен с наградата „РИТА” за най-добър роман през 1990 г. Романът „For the Roses” е адаптиран за телевизията от „CBS” през 1997 г. под заглавие "Роуз Хил" с участие в главната роля на Дженифър Гарнър. Романът ѝ „Разбивач на сърца”, е предпочетен за киното и е поредица в списание „Космополитен”.

Джули Гарууд живее със семейството си в Лийуд, Канзас. Все още пише на пишеща машина, за да запази началния си творчески дух, а компютъра използва за другите си дейности. Извън работата посвещава усилията си на програми за повишаване на грамотността.

Загадъчно впечатляващ е нейния офис в официалния и сайт.

Посетете официалния сайт: http://www.juliegarwood.com/

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Идеалният мъж - Джули Гаруд
Младата и красива Ели Съливан работи като хирург в травмaтологията на голяма градска болница. След р..
11,95 лв. 10,80 лв.
Огън и лед - Джули Гаруд
Амбициозната репортерка Софи Роуз мечтае да направи успешна журналистическа кариера. За нейно съжале..
11,95 лв. 10,80 лв.
Скрита камера - Джули Гаруд
Животът на студентката по филмово изкуство Лира Прескот е спокоен и дори малко скучен. Тя живее с на..
11,95 лв. 10,80 лв.
Сладки приказки - Джули Гаруд
Оливия Маккензи прекарва по-голямата част от дeтството си в принудителна изолация, далеч от семейств..
12,95 лв. 11,90 лв.