Недю Недев

Недю Недев

Проф. Недю Недев е автор на редица изследвания на историческа и политическа тематика. Той е от писателите, за които смело може да се твърди, че създават бестселъри. Доказва го интересът към  книгите му. Написаното от него е плод на задълбочени проучвания, съчетани с изследователска страст и умело изложение на фактите. На голям читателски интерес се радват – „Цар Борис ІІІ: Биография” и „Три държавни преврата или Кимон Георгиев и неговото време”. Под псевдонима Алберт Леверсон той издава книгата „Илия Павлов. Шеметна съдба”., посветена на живота на Илия Павлов.

За  книгите си проф. Недев споделя, че са изградени върху уникален изворов материал, в което всъщност е и изключително високата им стойност и непреходност.

Сега авторът предлага на своите читатели новата си книга – „Българското масонство (1807 – 2007)”. Тя е първото по рода си мащабно изследване по темата в нашата страна. Интересната тема, провокациите на автора и публикуваната в книгата информация, която доскоро е била умишлено крита, обещават да превърнат „Българското масонство (1807 – 2007)” в бестселър. На въпроса, какво го е провокирало да пише за масонството, проф. Недю Недев отговаря, че основният му подтик е бил откриването на тайния архив на масоните, крит повече от половин столетие. На базата на архива и на личните си срещи с американските масони във Вашингтон, авторът създава книгата си. В американската столица проф. Недев работи три месеца през 2006 г. и половин година през 2007 г. Тогава се среща с много американски свободни зидари, а контактите му с тях се оказват изключително полезни.

 

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Българското масонство (1807-2007) - Недю Недев
Наричат масоните „световните кукловоди”. С вековни традиции и велики имена в своите анали масонското..
29,95 лв. 26,90 лв.
Времена и герои - Недю Недев
Има събития, които отдавна са потънали в тъмата на историята, но продължават да вълнуват хората. Гер..
13,95 лв. 12,90 лв.