Пема Чодрьон

Пема Чодрьон
Пема Чодрьон е американска будистка монахиня, настоятел на първия тибетски манастир в Северна Америка и известен духовен учител. Тя е най-изтъкнатата ученичка на уважавания тибетски учител Чогям Трунгпа Ринпоче и негов духовен наследник. Книгите й са преведени на 25 езика и се смятат за класически трудове, запознаващи западния читател с основните принципи на будизма и приложението им в съвременния живот. Те се радват на нестихващ интерес години наред, оценени са много високо от читателите в интернет книжарниците – 5/5 и неизменно поддържат челното си място в класациите за източна философия.
Сред най-известните й творби са: „Мъдростта да не бягаш“; „Практикуване на мир по време на война – Една будистка перспектива“, „Започни от там, където си: Наръчник за състрадателен живот“; „Няма време за губене – Ръководство за пътя на Бодхисатва“; „Тонглен или пътя на трансформацията“ и др.
През 2011 г. под знака на ИК „Хермес“ в България излезе „Когато светът ни се разпада“. Тя е мъдра, интересна и много четивна книга, която е полезна както за хората, които минават през труден период, така и за всеки човек, който иска да открие вътрешно спокойствие, за да посреща ведро превратностите на съдбата.
Сега Пема Чодрьон представя и втората си, преведена на български, книга – „Владенията на страха“.
Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Владенията на страха - Пема Чодрьон
„Винаги имаме избор – казва Пема Чодрьон, – можем да позволим на трудностите, които срещаме по пътя ..
9,95 лв. 8,80 лв.
Когато светът ни се разпада - Пема Чодрьон
Живеем в трудни времена. Стресирани, обезсърчени и отчаяни, все по-често ни се струва, че губим опор..
9,95 лв. 8,80 лв.