Сандра Браун

Сандра Браун

Сандра Браун е родена на 12 март 1948 г. в Уако, Тексас, САЩ. Израства във Форт Уърт и е най-голямата от петте дъщери. Като малка предпочита да прочете някоя книга, особено историите с много любовна страст, вместо да играе с кукли, или да отговаря за по-малките си сестри.

Учи в Тексаския християнски университет във Форт Уърт със специалност английски език, но напуска колежа, за да се ожени на 17 август 1968 г. за съпруга си Робърт Майкъл Браун, видеопродуцент, получил награда за документалния филм „Dust to Dust”. Има доста бърза кариера като модел, но се отказва и започва работа в телевизия „KL” в Тайлър като синоптик. После се връща във Форт Уърт в телевизия „WFAA” на списание „РМ” като говорител, но при проведени масови съкрашения е освободена. Със съпруга си имат две деца – Рейчъл и Райън. Докато са малки, тя продължава с временните изяви на модния подиум в Далас. Когато те тръгват на училище нейният съпруг я насърчава да осъществи мечтата си и да започне да пише, макар времената да са трудни за семейството, тъй като той току що е напуснал работата си в телевизията и основава своя продуцентска компания.

Сандра Браун в рамките на 1 година (през 1981 г.) продава първия си роман „Love's Encore” под псевдонима Рейчъл Райън (Rachel Ryan), взет от първите имена на 2-те ѝ деца. Скоро след това пише и издава поредица от книги при 6 различни издатели, черпейки идеи от страниците на „USA Today”, телевизионните предавания, и от собственото си богато въображение. Пише 2 книги под псевдонима Лаура Джордан (Laura Jordan) и няколко за „Harlequin” под псевдонима Ерин Сейнт Клеър (Erin St. Claire) в жанра на любовните романи. Скоро обаче се отказва от по-леките истории и започва да пише по-стойностни творби, макар и в същия жанр.

Неуморима в преследване на призванието си Сандра Браун пише десетки самостоятелни романи или кратки серии. След като постига значителен успех през 80-те години, през 90-те тя намалява темпото и започва да търси значителна прецизност в произведенията си. Така почти всеки нейн роман става бестселър.

С всеки следващ успех, изразяващ се в милиони продадени екземпляри и набъбваща банкова сметка, писателката печели и признанието на критиците, които я увенчават с наградите „Уелдънбукс“ и „Далтън“. Наградена е с отличителния знак на успеха на „American Business Women's Association”, с наградата за изключителни литературни постижения и наградата „Ей Си Грийн“.

През 2007 г. получава Тексаския медал за изкуство за литература и наградата на постижения в жанра на „Romance Writers of America”. През 2008 г. получава наградата „Майстор на трилъра” от Международната организация на писателите на трилъри.

Тя е носител на почетната степен „доктор хонорис кауза” на Тексаския християнски университет. Тя и съпругът и са учредители на годишната награда „ELF”, която се дава на студент желаещ собствена писателска кариера.

Посетете официалният сайт на Сандра Браун: http://sandrabrown.net/

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Алибито - Сандра Браун
Сензационното убийство на местния магнат Луи Петиджон може да донесе на Хамънд Крос тъй желаното изд..
14,95 лв. 13,80 лв.
Димна завеса - Сандра Браун
Една сутрин репортерката Брит Шели се събужда до Джей Бърджис, детектив от полицейското управление в..
11,95 лв. 10,80 лв.
Копринена паяжина - Сандра Браун
Красивата и енергична Катлийн Хейли се влюбва безнадежно в мъжествения, но малко арогантен Ерик Гудж..
9,95 лв. 8,80 лв.
Лятна буря - Сандра Браун
Ела Бароун притежава малък пансион, който е единственият източник на доходи за нея и десетгодишния й..
11,95 лв. 10,80 лв.
Пламъци - Сандра Браун
Никой не знае защо д-р Лара Малори отваря кабинет в малкото тексаско градче, където нефтената компан..
11,95 лв. 10,80 лв.
Смъртоносно - Сандра Браун
Началната учителка Онър Жилет живее с дъщеричката си Емили в уединена крайбрежна къща в Луизиана. Сл..
14,95 лв. 13,80 лв.
Шарада - Сандра Браун
След успешна трансплантация на сърце холивудската звезда Кет Дилейни напуска филмовия бизнес и става..
9,95 лв. 8,80 лв.