Скот Търоу

Скот Търоу
Скот Търоу

Скот Търоу е писател и практикуващ адвокат. Той работи като защитник по наказателни дела в чикагския офис на престижна адвокатска кантора от 1986 г. Търоу специализира в престъпления, извършени от „бели якички”, и заема активна позиция по редица проблеми на правосъдната система.  Участва в няколко държавни комисии: член е на Комисията за смъртно наказание в щата Илинойс, която трябва да изготви проект за реформи, касаещи най-тежкото наказание, и е първият председател на Изпълнителната комисия по етика в Илинойс, която регулира висшите служители от щатската администрация.
Скот е бивш президент на Писателската гилдия и е член на управителния съвет на колежа Амхърст.
Живее в околностите на Чикаго.

Присъдата на критиката за Скот Търоу е „баща на правния трилър” – без конкуренти, без право на обжалване. Търоу преобразява жанра, а опитът, почерпен от адвокатската му практика, е залог за успеха му и бързо го превръща в един от най-успешните автори.
Големият прецедент в творчеството на Търоу е, че „Съвестта е моят адвокат” е по действителен случай. Добре запознат със света на правото, авторът често разглежда въпросите за силата на закона и за властта, но дълго време не смее да публикува този роман. Имената на негови колеги и обвиняеми са прикрити зад псевдоними, а самият случай е леко променен, за да не повдига неудобни въпроси.
„Съвестта е моят адвокат” е най-рискованото и откровено самопризнание на Скот Търоу.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Братя - Скот Търоу
„Братя” Експлозивна съдебна драма, заредена с напрежение до последната страница   Пол ..
15,00 лв. 13,80 лв.
Невинен -Скот Търоу
Преди 20 години любовницата ми беше убита. А сега съм обвинен в убийството на съпругата си... &n..
15,00 лв. 13,80 лв.
Невинен до доказване на противното - Скот Търоу
Романът, изстрелял Търоу на върха   Красивата прокурорка Каролин Полхимъс е жестоко убит..
14,00 лв. 12,80 лв.