Юлия Латинина

Юлия Латинина

За руснаците Юлия Латинина е име-емблема на политически ангажиран журналист. Рускинята има публикации във вестниците, интернет коментари по наболели руски и световни проблеми, както и собсвена радиопрограма, наречена “Код за достъп”.
Руското радио “Московско Ехо” получава слушателски запитвания, на които журналистката не се свени да отговаря открито, прямо и скандализиращо, черпейки от богатия си опит и информация за руския елит. Енергична червенокоса дама обаче настоява, че преди всичко се чувства писател. Самата тя споделя: “Журналистическата професия ми служи само за да почерпя информация за книгите си. В романите си се спирам на мотивите за човешките постъпки. Журналистиката разкрива какво са извършили хората, но не е в състояние да обясни защо са го извършили.”
Всички четат книгите й, за да научат повече за джунглата, наречена “руски бизнес”, за съмнителните лица, заели се с приватизация на държавната собственост, и за възникването на хората с повече власт от президента - олигарсите. Критиците и до днес се чудят дали писателката е скрила в романите си своите потресаващи разкрития, за да избегне конфликт с полицията или с някоя тъмна “инстанция”.
Латинина започва да пише своята Олигархическа сага, основана на битките за приватизация след разпадането на Съветския съюз. Последвалият главоломен успех може да се сравни само с този на БРИГАДАТА, а безспорен прецедент е, че олигархическата сага на Латинина в Русия се продава по-добре от всеки чуждоземен бестселър.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Олигархическа сага 1 - Кралят на стоманата - Юлия Латинина
Кралят на стоманата - олигархическа сага І     Тук закони няма - само лични интере..
9,00 лв. 8,20 лв.
Олигархическа сага 2 - Единакът - Юлия Латинина
Единакът - олигархическа сага ІІ     Края на деветдесетте.     Рус..
10,90 лв. 10,00 лв.